Nieuws van bedrijven

Editie 5 Tapis Rouge Frans Filmfestival

Save the Date & vast een voorproefje van de Franse cinema

De vijfde editie van Tapis Rouge Frans Filmfestival vindt plaats van donderdag 9 t/m dinsdag 14 november in de FilmHallen in Amsterdam, een kleine jubileumeditie! Zet de data alvast in de agenda.

 

VOORPROEF

In samenwerking met filmdistributeur Cinéart is er als amuse een première op woensdag 25 oktober in filmtheater Tuschinski in Amsterdam van Une Année Difficile, een komedie van de makers van o.a. ‘Intouchables’. Het regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano is aanwezig voor interviews en om vragen van het publiek te beantwoorden.

 

PROGRAMMA 5de editie 2023

Het programma van deze editie biedt films van gevestigde én van nieuwe makers, waarbij het de verhalende en artistieke kwaliteit van de makers is die de films samenbrengt.

Het zijn zowel films die op het festival hun Nederlandse première beleven, als Franstalige films die in Nederland uitsluitend tijdens het Tapis Rouge Frans Filmfestival te zien zullen zijn.

Deze editie biedt films met een urgent maatschappelijk karakter, maar ook films om van te genieten en bij weg te dromen of als familie van te genieten.

Net als in voorgaande edities zullen er internationale gasten aanwezig zijn voor ontmoetingen met het publiek. Er zijn ook zes nieuwe films geselecteerd voor de Prix Tapis Rouge, de prijs voor de beste boekverfilming en een van de kenmerkende onderdelen van het festival.

Het volledige programma van TAPIS ROUGE is te zien in De Filmhallen in Amsterdam, waar wij al jaren een nauwe samenwerking mee hebben.

 

Dit jaar gaat de jury deze zes films beoordelen:

  • Les Chemins Noirs van Denis Imbert - boek: Sylvain Tesson,
  • L’Amour et les Forêts van Valérie Donzelli - boek: Éric Reinhardt, Grand Marin van Dinara Drukarova - boek: Catherine Poulain,
  • Arrête avec tes mensonges van Olivier Peyon - boek: Philippe Besson,
  • Les Trois Mousquetaires - D'Artagnan van Martin Bourboulon - boek: Alexandre Dumas
  • Le Bal des Folles (Captives) van Arnaud des Pallières - boek: Victoria Mas.

Deze films zijn allemaal in 2023 uitgekomen, maar hebben niet allemaal een Nederlandse première op het festival

Voor meer informatie, zie onze website: https://tapisrougefransfilmfestival.nl/nl/

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons